Om oss

torsdag 28 januari 2010

Drivkraften...

Alltså, ibland måste man ju fundera över vad som driver folk.
För vissa så är det "karriären" oavsett om du är högutbildad eller inte, allt från sopåkare till lärare till advokat eller läkare. Själv anser jag det väl inte så mycket som karriär som sopåkare kanske (ser absolut inte ner på dem även om de bokstavligen får göra skitjobbet) men tror fortfarande att man säger att man är "uppe i karriären".

Andra är utbildningen deras signum för sin drivkraft för att få ut något annat av sitt liv än vad man har idag. En tredje har möjligtvis en kallelse som hjälparbetare eller missionär i Ulan Bator eller något sånt.

Vi är rätt nöjda faktiskt med vårt ganska typiska Svenssonliv. Volvo, Villa och Katt =)
För den sakens skull har vi fortfarande något som driver oss och vi sätter oss inte bara ner på ändan. Att få göra det bästa för våra barn (man vet ju aldrig när/om man får flera) och kunna skapa en stabil grund för deras liv är iaf en av de saker som driver mig. Att jag får lov att vara med och försöka göra dem till goda medborgare som tar ansvar både för sig själva och sina medmänniskor och förhoppningsvis att de också skall ställa upp för sin omgivning precis som jag oftast försökt att göra.

Även om vi nu är "nöjda" så finns det ju fortfarande drömmar och mål för vad man kunde önska sig. Nyare bil, fler kläder, ombyggnation av huset, mer tid över etc etc. Att hålla drömmen levande växer sig allt starkare i våra sinnen.
Simon (och förhoppningsvis kommande syskon) ger ett oerhört driv inombords och vi har hittat vissa nyckelbitar för att komma dit vi vill.
Intresserad av förändring i ditt liv?

//Markus

Inga kommentarer: